De psychologen van LG CONSULT hebben jarenlange testervaring bij de grotere assessmentbureaus opgedaan, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Zij hebben inzicht in de beste wetenschappelijke (COTAN gecertificeerde) testen en methoden op dit gebied en zetten deze ook in tijdens de assessments. Op basis van deze eigen ervaring heeft LG CONSULT een assessment ontwikkeld met alle elementen van een regulier assessment en voegt zij hier nog een extra dimensie aan toe waardoor er meer rendement uit de testdag en de rapportage gehaald kan worden voor zowel deelnemer als organisatie. Deze extra dimensie heeft te maken met de context van de functie en het persoonlijk fundament van de deelnemer.

De kandidaat wordt tijdens de testdag gekoppeld aan een vaste psycholoog die niet alleen beoordeeld, maar tevens ook als sparringpartner fungeert. De psycholoog reflecteert gedurende de dag op het gedrag en handelen van de kandidaat om de kandidaat de gelegenheid te geven zijn (standaard) gedragsaanpak bij te stellen of aan te passen. Tijdens de rollenspelen met een ervaren acteur wordt hem als het ware een spiegel voorgehouden en ervaart de kandidaat zelf ook waar (oude) belemmeringen zitten en krijgt hij hulp aangeboden hoe het eventueel anders kan. Dit vergroot zijn leervermogen en geeft de kandidaat meer inzicht in zijn huidige persoonlijke en professionele functioneren in relatie tot de functie waar de kandidaat voor wordt getest. De kandidaat krijgt aan het einde van de testdag een terugkoppeling van de resultaten, zodat de rapportage geen verrassing zal zijn.

De rapportage bevat bij een selectieassessment een duidelijke geschiktheidsuitspraak; een advies voor de opdrachtgever om een doordachte keuze te kunnen maken. Tevens wordt er aangegeven waar ontwikkeling mogelijk is en hoe dit te faciliteren. Alle rapportages bevatten standaard een beschrijving van de persoonlijke kracht, copingsstijl bij stress en conflictsituaties, unieke talenten van de kandidaat en een beschrijving van de intellectuele denkkracht. Tevens worden concrete tips gegeven om (nog) effectiever te kunnen presteren binnen een professionele setting.

©[2020] LG Consult websdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?